Info Pomoć  
 Početna Tabele ovosti Download Zumbar Linkovi

Literatura koja se koristi u izradi PSE

 
Kemijski elementi
Ljiljana Kovačević, Ivan Žugaj

Izuzetan leksikon o kemijskim elementima koji su u cijelosti napisali Hrvatski autori. Radi izuzetne količine podataka koji su u ovom djelu kvalitetno izneseni ili na neki način prezentirani, ova knjiga je postala jedan od najvažnijih izvora podataka iz kojih sam vadio informacije u procesu nastanka ovih Internet stranica. Leksikon ima dva dijela. U prvom, glavnom, su neki općeniti podaci o kemijskim elementima prikazani na enciklopedijalni način. Drugi dio sadrži raznorazne kemijske, fizikalne i ostale podatke. Za razumijevanje nekih podataka koji se nalaze u ovom leksikonu je poželjno imati određeno predznanje o kemiji.

Ovo je genijalna knjiga.

Nakladnik: MEDIA SCI
Zagreb 1996. godine
Naklada: 1500 primjeraka

 

 
OPĆA ENCIKLOPEDIJA
Više autora - HRVATSKI LEKSIKOGRAFSKI ZAVOD

"Opća enciklopedija riznica je obavijesti o čovjekovim dostignućima u svim oblastima stvaralaštva." - stoji u samoj Općoj enciklopediji. Kvalitetno i razumljivo napisani tekstovi ne zahtijevaju veliko predznanje za razumijevanje definicija pojmova. Skupa sa leksikonima "Kemijski elementi" i "The Elements" čini jedno od tri najvažnija tiskana izvora podataka koji su korišteni u izradi ovih Internet stranica.

Nakladnik: HRVATSKI LEKSIKOGRAFSKI ZAVOD
Zagreb 1980. godine
Naklada: 150.000 primjeraka

 

 
The Elements
John Emsley

The Elements je indeks o kemijskim elementima u pravom smislu riječi. Dosta podataka u izradi ovog weba je preuzeto upravo iz ove knjige. Način na koji su u ovom, trećem, izdanju obrađeni podaci o kemijskim elementima je izuzetan. Ova knjiga zahtijeva dobro poznavanje Engleskog jezika i kemije za razumijevanje. Za razliku od prethodne dvije tiskovine, ne sadrži puno teksta; autor se orijentirao uglavnom na tabelarni prikaz informacija.

Nakladnik: OXFORD UNIVERSITY PRESS
Tiskano u Velikoj Britaniji 2000. godine 

 
Početna Veliki PSE Tabele Zumbar Linkovi
Prijavi grešku